Aktuális

Kolostor és Elvonulóközpont megnyitó


Regisztráció

Információ: czike.klara@pandita.hu


Kolostoralapítás

Tiszteletreméltó Dhammasami kezdeményezésére théraváda buddhista kolostort alapítunk Budapest közelében. Az adományok gyűjtése már elkezdődött, Tiszteletreméltó Dhammasami burmai és thai adományozóktól 130,000 fontot gyűjtött össze pár hónap alatt a Budapest Vihara Projektre. A tervek szerint egy családi házat vásárolunk, ahol két bentlakó szerzetes adja át a Dhammát. Szervezett és magánelvonulások válnak lehetővé, illetve folyamatosan lesznek tanfolyamok, felkészítések, folyamatos gyakorlási lehetőség. Ha Te is segítenél, itt megteheted:

KMB-BVA (Alapítványunk rövidített neve)

Magnet Közösségi Bank Zrt.

162002209-17067278 (kolostori adományszámla)

Önkéntesek jelentkezését is várjuk, akik szeretnének tettekkel részt venni az alapítás munkálataiban.


Meditáció börtönökben

Egy tagjainkból álló kis csapat börtönökbe szeretne meditációs tanfolyamot és elvonulásokat eljuttatni. Folynak a tárgyalások, reményeink szerint kétheti tanfolyami lehetőséget és 3-5 napos elvonulásokat juttatunk a falak közé annak érdekében, hogy a bentlétet stressz-mentesebbé, a reintegrációt pedig zökkenőmentesebbé tudjuk tenni. Amint megkapjuk az engedélyt a megfelelő helyekről, várjuk csatlakozó és segíteni akaró meditálók jelentkezését a projektbe, amely vélhetően szeptemberben indul majd. Itt tudsz további részletekről érdeklődni: czike.klara@pandita.hu


Kommunikációs stratégiai kidolgozása a meditáció népszerűsítésére

Egy másik munkacsoportunk egy kommunikációs stratégia kidolgozásán dolgozik annak érdekében, hogy a meditáció minél több helyre elkerülhessen. Tudjuk, hogy nagyszerű lehetőség gyerekeknek, felnőtteknek, börtönökben, fogyatékos emberek számára, cégeknél, iskolákban, hátrányos helyzetű emberek támogatásában, és persze mindenkinek a hétköznapokban. Ezt azonban még kevesen tudják, szeretnénk minél több meditációs technikai lehetőséget megismertetni, a közfigyelem tárgyává tenni. Ha ebben szeretnél és tudsz segíteni, jelentkezz elérhetőségeinken!